W środę 24 marca uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy przy pomocy nauczycieli zorganizowali Wielkanocne śniadanie. Przy pomocy nauczycieli przygotowali dekoracje świąteczne: kolorowe jajka wykonane różnymi technikami, wielkanocne baranki z masy solnej i gliny, gliniane kury, papierowe kwiaty. Na zajęciach w kuchni poszczególne klasy przygotowały potrawy świąteczne. Był żurek z kiełbasą, chlebek z chrzanem, jajka faszerowane pieczarkami, szynką lub koperkiem. Ze słodkości uczniowie upiekli babkę piaskową i wspaniałego mazurka. Uczniowie sami przygotowali wielkanocny stół i pamiętali o odświętnym ubraniu. Degustując wszystkie potrawy życzyliśmy sobie zdrowia i tego, aby pandemia jak najszybciej się skończyła i wszyscy uczniowie mogli wrócić do szkoły.

Galeria zdjęć >>>Wielkanoc w szkole przysposabiającej do pracy<<<